FacebookTwitter
Email: Lozinka: | Registrujte se |
Tačno vreme: 


STRUČNI TIM


Dr Ana Lj. Vučetić
Doktor stomatologije

Dr Ljubo D. Vučetić
Specijalista stomatološke
protetike

Marija Čečović
Viši zubni tehničar

Specijalista Oralne Hirurgije

Specijalista Ortopedije Vilica

Usluge koje pružamo

U nastavku pogledajte spisak svih usluga koje možete da ostvarite u našoj ordinaciji. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem mejla ili telefona. Očekujemo Vas!


Bolesti zuba i endodoncija

Karijes razara zubnu gleđ, dentin i ukoliko napreduje može doći do infekcije zubne pulpe (živca).

Adekvatnim lečenjem kanala korena zuba omogućavamo dug vek Vaših prirodnih zuba, a estetskim kompozitnim ispunima dobijate izuzetna terapijska rešenja višegodišnjeg trajanja.

Bolesti zuba i endodoncija

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je procedura kojom se ukljanjaju mrlje i diskoloracije na površini Vaših zuba, čime se postiže svetlija boja zuba.


Izbeljivanje zuba

Time se značajno poboljšava izgled Vaših zuba i Vašeg osmeha. U zavisnosti od prirode prebojenosti zuba i nijanse koja se želi postići, odlučujemo se za kućnu ili ordinacijsku metodu beljenja Vaših vitalnih zuba.


Izbeljivanje zuba

Beljenje zuba nije štetno za Vaše zube ukoliko se radi pod strogim nadzorom stomatologa. Beljenjem pojedinačnih devitalizovanih zuba, vraćamo boju koja je bila pre vadjenja živca.


Stomatološka protetika

Metalokeramičke krunice i mostovi

Predstavljaju nadoknade koje se cementiraju trajno na zube nosače.

Osnovu čine legure metala ili zlata, koja je obložena keramikom i nadoknađuje jedan ili više nedostajućih zuba. Naš zubotehnički tim nam omogućava da Vam pružimo izuzetan kvalitet i prirodnost Vaših novih zuba.

Protetika

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice su visoko estetske zubne navlake koje se izrađuju od cirkonijum keramike u celosti, potpuno prekrivajući celokupno zbrušeno zubno tkivo. Indikacije za njihovu namenu su obično frontalna regija zuba kod pacijenata koji žele izražajno svetle zube da imaju. Biokompatibilne su, vrhunskog materijala što doprinosi njihovoj ceni i visokom estetskom efektu.

Izbeljivanje zuba

Totalne i parcijalne proteze

Totalne i parcijalne proteze su mobilne protetske nadoknade koje nadoknađuju veći broj zuba, u slučajevima kada se nedostatak ne može nadoknaditi mostovima.

Parcijalne proteze mogu biti akrilatne sa žičanim kukicama, koje spadaju u privremene protetske radove i skeletirane koje, zahvaljujući kombinovanju sa fiksnim radovima i specijalnim nevidljivim veznim elementima, omogućavaju da Vaša estetika i komfor u ustima budu na visokom nivou.Paradontologija

Redovno i pravilno pranje zuba je jedini način da se spreči parodontopatija.


Paradontologija

Zubni kamenac se zadržava na Vašim zubima uprkos svemu i ukoliko se redovno ne uklanja dovodi do stvaranja parodontalnih džepova, povlačenja desni i osetljivosti vratova zuba na hladno, a vremenom može dovesti i do teških oblika parodontopatije koje prati labavljenje zuba.

Zato je od izuzetnog značaja redovno uklanjanje zubnog kamenca, redovna kiretaža parodontalnih džepova, jer je parodontopatija bolest koja, kada nastane, ne može da se izleči, već samo uspori!Oralna hirurgija

Pored rutinskog vađenja zuba i lečenja dentogenih infekcija, u našoj ordinaciji se hirurški mogu ukloniti impaktirani umnjaci i očnjaci, inficirani vrhovi korenova zuba (apikotomija), korekcije mekih i tvrdih koštanih tkiva.

Intervencije su apsolutno bezbolne.

Oralna hirurgija

Ortodoncija

Nepravilan položaj i teskoba zuba kod dece dovode do nepravilnog žvakanja hrane i smetnji u razvoju vilica. Ovakvo stanje imaće za posledicu i nepravilno disanje i estetski izgled.

Mi smo tu da rešimo sve probleme u razvoju Vašeg deteta, primenom mobilnih i fiksnih aparata ispraviće se sve nepravilnosti.


Preventivna i dečja stomatologija


Naši najmlađi pacijenti zahtevaju posebnu pažnju koju im pružamo.

Pored poravki i lečenja mlečnih i stalnih zuba, edukujemo decu o održavanju oralnog zdravlja, pranja zubića, a pružamo i preventivne metode zalivanja i fluorizacije zuba sa ciljem zaštite od nastanka karijesa i razvijanja zdravih navika.

Preventivna i dečja stomatologija